Мариноване сало виходить ніжним та приємним на смак, якщо додати у процесі приготування один секретний інгредієнт. Смачна закуска набуває апетитного вигляду, її можна подавати до сімейної трапези або на святковий стіл.
Мариноване сало із секретним інгредієнтом
Інгредієнти:
- 1 кг свіжого свинячого сала
- 2 ч. л. харчової соди (секретний інгредієнт)
- 0,5 склянки кухонної солі
- 1 л води
- 1 головка часнику
- 1 ст. л. меленої паприки
- 2 лаврові листи
- 1 ст. л. меленої суміші перців
- 2 ст. л. приправи для сала
- 1 ч. л. перцю горошком
Спосіб приготування:
Воду налийте в каструлю, додайте сіль, лавровий лист і перець горошком. Всипте харчову соду, перемішайте до розчинення кристаликів солі та соди.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Сало добре вимийте, всі забруднення зішкребіть ножем. Ретельно промокніть вологу паперовими рушниками. Розріжте сало на невеликі шматочки і складіть їх у каструлю із розсолом. Поставте у холодильник на п'ять днів. Просолене сало вийміть із рідини, промокніть зайву рідину серветкою. Часник очистіть від лушпиння, змішайте з меленим перцем, паприкою та приправою для сала. Отриманою сумішшю натріть шматочки сала з усіх боків, оберніть харчовою плівкою. Відправте на зберігання в морозильну камеру.
Перед подачею наріжте мариноване сало із секретним інгредієнтом тонкими скибочками, прикрасьте свіжою зеленню.
Смачного!
Приготуйте також ніжне сало "Дамське", яке замінить ковбасу в бутербродах. Рецепт смачної та апетитної закуски.