Мариноване сало виходить ніжним та приємним на смак, якщо додати у процесі приготування один секретний інгредієнт. Смачна закуска набуває апетитного вигляду, її можна подавати до сімейної трапези або на святковий стіл.

Мариноване сало із секретним інгредієнтом
Інгредієнти:
- 1 кг свіжого свинячого сала
- 2 ч. л. харчової соди (секретний інгредієнт)
- 0,5 склянки кухонної солі
- 1 л води
- 1 головка часнику
- 1 ст. л. меленої паприки
- 2 лаврові листи
- 1 ст. л. меленої суміші перців
- 2 ст. л. приправи для сала
- 1 ч. л. перцю горошком
Спосіб приготування:
Воду налийте в каструлю, додайте сіль, лавровий лист і перець горошком. Всипте харчову соду, перемішайте до розчинення кристаликів солі та соди.
Популярні зараз
Сало добре вимийте, всі забруднення зішкребіть ножем. Ретельно промокніть вологу паперовими рушниками. Розріжте сало на невеликі шматочки і складіть їх у каструлю із розсолом. Поставте у холодильник на п'ять днів. Просолене сало вийміть із рідини, промокніть зайву рідину серветкою. Часник очистіть від лушпиння, змішайте з меленим перцем, паприкою та приправою для сала. Отриманою сумішшю натріть шматочки сала з усіх боків, оберніть харчовою плівкою. Відправте на зберігання в морозильну камеру.
Перед подачею наріжте мариноване сало із секретним інгредієнтом тонкими скибочками, прикрасьте свіжою зеленню.
Смачного!
Приготуйте також ніжне сало "Дамське", яке замінить ковбасу в бутербродах. Рецепт смачної та апетитної закуски.