Today.ua

Мариновані кабачки без стерилізації: найсмачніший рецепт на зиму

Кабачки – доступні овочі, які чудово доповнять будь-який гарнір. Вони чудово поєднуються з м'ясом та рибою. Проте ціни магазинних заготовок кусаються. Пропонуємо приготувати консервовані овочі вдома. Це займе небагато часу – без стерилізації процес пришвидшується у рази.

Багато хто любить їсти мариновані кабачки взимку, коли свіжі овочі дуже дорогі. У червні саме час зробити консерви, які порадують вас і близьких. Не хвилюйтеся, що відкрита банка затримається в холодильнику – ці овочі з'їдаються майже миттєво. Для однієї порції (три літрові баночки) вам знадобляться: 2 кг молодих кабачків, часник, лавровий лист та спеції: гвоздика, перець горошком.

Щоб зробити маринад, візьміть 190 г цукру, 70 г солі і 190 мл оцту на 1,5 літри води. Насамперед добре вимийте кабачки і наріжте кільцями товщиною приблизно по 1-1,5 см. Укладіть на дно банок гілочки кропу, лавровий лист і по 3-5 штук нарізаного часнику. Сюди ж додайте по 10 горошок гвоздики та перцю.

Укладайте кабачки шарами, після чого залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Злийте воду і знову залийте окропом. Через 10 хвилин вилийте його.

Зробіть маринад у каструлі. Для цього у 1,5 літрах води розчиніть сіль, цукор і оцет. Доведіть воду до кипіння и залийте кабачки.

Закрийте металевими кришками, які потрібно простерилізувати - проварити в окропі кілька хвилин. Добре загорніть банки рушником і залиште до повного остигання.

Чимало українців зараз вирощують кабачки на городі. Досвідчені дачники розкрили чотири секрети, як отримати багатий урожай цих баштанних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ