Мариновані кабачки як гриби за півгодини: простий рецепт хрусткої закуски

Дуже смачні і корисні мариновані кабачки як гриби можна приготувати швидко з мінімального набору продуктів. Ароматну закуску можна подавати до м'яса і будь-яких інших страв, а також додавати в складні салати, наприклад, вінегрет.

Мариновані кабачки як гриби за півгодини: простий рецепт хрусткої закуски - today.ua

Мариновані кабачки як гриби

Інгредієнти:

  • 1,5 кг молодих кабачків
  • 2 моркви
  • 2 пучка свіжої зелені
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. цукру
  • 2,5 ч. л. солі
  • 50 мл нерафінованої соняшникової олії
  • 50 мл оцту
  • 1,5 ч. л. чорного перцю горошком
  • 2 лаврові листки

Спосіб приготування:

Кабачки наріжте кубиками, моркву - півкільцями або брусочками. Змішайте овочі у великій мисці. Додайте в ємність з кабачками і морквою подрібнений часник, рубану зелень кропу і петрушки. Мариновані кабачки як гриби за півгодини: простий рецепт хрусткої закуски Посипте овочеву суміш сіллю і цукром, полийте оцтом і ароматним соняшниковою олією, ретельно перемішайте дерев'яною або силіконової лопаткою.

Лавровий лист поламайте на шматочки, разом з чорним перцем додайте до овочів і ще раз перемішайте. Залиште суміш маринуватися під кришкою при кімнатній температурі на три години.

Розкладіть кабачки з морквою по півлітрові банки, шматочки лаврового листа видаліть. Залийте маринадом. Стерилізуйте на помірному вогні близько 15 хвилин. Потім закупорте і поставте охолоджуватися в перевернутому вигляді.

Смачного!

Приготуйте також смачний хрусткий салат з маринованих кабачків за 15 хвилин.