Дуже смачні і корисні мариновані кабачки як гриби можна приготувати швидко з мінімального набору продуктів. Ароматну закуску можна подавати до м'яса і будь-яких інших страв, а також додавати в складні салати, наприклад, вінегрет.
Мариновані кабачки як гриби
Інгредієнти:
- 1,5 кг молодих кабачків
- 2 моркви
- 2 пучка свіжої зелені
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. цукру
- 2,5 ч. л. солі
- 50 мл нерафінованої соняшникової олії
- 50 мл оцту
- 1,5 ч. л. чорного перцю горошком
- 2 лаврові листки
Спосіб приготування:
Кабачки наріжте кубиками, моркву - півкільцями або брусочками. Змішайте овочі у великій мисці. Додайте в ємність з кабачками і морквою подрібнений часник, рубану зелень кропу і петрушки.
Лавровий лист поламайте на шматочки, разом з чорним перцем додайте до овочів і ще раз перемішайте. Залиште суміш маринуватися під кришкою при кімнатній температурі на три години.
Розкладіть кабачки з морквою по півлітрові банки, шматочки лаврового листа видаліть. Залийте маринадом. Стерилізуйте на помірному вогні близько 15 хвилин. Потім закупорте і поставте охолоджуватися в перевернутому вигляді.
Смачного!
Приготуйте також смачний хрусткий салат з маринованих кабачків за 15 хвилин.