З кабачків можна все літо готувати смачний і ароматний салат. Овочі нарізають тонкими пластинками, маринують в пряному соусі. Рецепт простий і швидкий, але результат завжди виходить приголомшливим.
Мариновані кабачки нашвидкуруч
Інгредієнти:
- 2 молодих кабачка
- 2 ст. л. оцту (9%)
- 2 ст. л. соняшникової олії
- 1 ч. л. меду
- 3 зубчики часнику
- 10 г свіжої зелені
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
Вимиті і обсушені кабачки за допомогою овочерізки наріжте тонкими пластинками. В окремій чашці змішайте оцет, пропущений через прес часник, рідкий мед (якщо потрібно, розтопіть на водяній бані). Додайте в заправку сіль за смаком і залийте соняшниковою (можна замінити оливковою) олією. Добре перемішайте.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Зелень дрібно порубайте, всипте в маринад і знову перемішайте до однорідності. Отриманою заправкою залийте кабачкові стрічки, акуратно перевертаючи лопаткою або виделкою.
Накрийте миску з салатом кришкою і залиште маринуватися на 15 хвилин при кімнатній температурі. Зберігайте в холодильнику кілька днів.
Смачного!
Приготуйте також з кабачка і сиру смачну запіканку на сковороді. Рецепт сімейної вечері нашвидкуруч.