Мариновані печериці на Великдень: рецепт смачної закуски за 30 хвилин

Автор: Шевченко Лилия

Мариновані гриби у магазині коштують досить дорого. Щоб не витрачати даремно гроші, можна приготувати смачну закуску на Великдень із маринованих печериць у домашніх умовах.

Мариновані печериці на Великдень: рецепт смачної закуски за 30 хвилин - today.ua

Мариновані печериці своїми руками за 30 хвилин

Складові:

  • 1 кг свіжих печериць
  • 1 ст. л. солі
  • 3 ст. л. цукру
  • 4 ст. л. оцту 9%
  • 5 ст. л. соняшникової олії
  • 3 часточки часнику
  • 2 бутони гвоздики (приправа)
  • 1 ч. л. чорного перцю горошком
  • 1 ч. л. меленого чорного перцю
  • 1 лавровий лист

Спосіб приготування:

Для цього рецепту найкраще брати дрібні печериці, але підійдуть і великі. Ретельно промийте гриби, за необхідності розріжте на дві або чотири частини. Відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва волога. Мариновані печериці на Великдень: рецепт смачної закуски за 30 хвилин Доведіть до кипіння 1 л води, акуратно перекладіть гриби. Кип'ятіть на середньому вогні протягом п'яти хвилин. Вимкніть плиту, каструлю з грибами накрийте кришкою та залиште на 20 хвилин.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

У скляну банку покладіть спеції, вказані у рецептурі. Гриби відкиньте на сито, коли вода стіче, перекладіть у ємність зі спеціями. Закрийте банку поліетиленовою кришкою, кілька разів струсіть, щоб вміст банки добре перемішався.

Дайте грибам у банку повністю охолонути і поставте в холодильник. Через добу мариновані печериці готові до вживання.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготуйте до великоднього столу салат із маринованих овочів. Простий рецепт корисної та смачної страви до свята.

Головне