Господині, які не встигли законсервувати огірки, а маринувати гриби занадто дорого, можуть легко вийти з положення, якщо зроблять заготовки на зиму із зелених помідорів. Рецепт хрусткої закуски простий і сподобається абсолютно всім.
Мариновані зелені помідори
Інгредієнти:
- 3 кг зелених томатів
- 40 г свіжого очищеного часнику
- 0,5 пучка свіжої петрушки
- 12 горошин запашного перцю
- кілька суцвіть свіжого кропу
- 8 лаврових листів
Маринад:
- 1 л води
- 60 г солі
- 750 г цукру
- 0,5 ч. Л. оцтової есенції
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Помідори помийте, в кожному плоді зробіть хрестоподібні розрізи приблизно на дві третини вглиб. Складіть в миску.
Зелень петрушки крупно порубати, часник наріжте тонкими пластинками. Перемішайте і заповніть отриманою масою розрізану частину томатів. Розкладіть фаршировані часником і петрушкою помідори по чистим банкам, додайте духмяний перець горошком і лавровий лист, рівномірно поділіть суцвіття кропу.
Залийте підготовлені банки з помідорами і спеціями киплячою водою, накрийте кришками і залиште на 20 хвилин. Потім злийте воду в каструлю, доведіть до кипіння, всипте цукор і сіль, перемішайте. Влийте оцтову есенцію і відразу вимкніть вогонь.
Киплячим маринадом залийте банки з помідорами, відразу ж закатайте і поставте охолоджуватися в перевернутому стані. Укутайте теплою ковдрою. Через 10-12 годин, коли банки будуть повністю холодними, перенесіть їх в темне прохолодне місце для зберігання.
Смачного!
Приготуйте також хрусткі мариновані кабачки з червоною смородиною. Дуже смачна і яскрава закуска для сімейної трапези або святкового застілля.