Today.ua

Мариновані зелені помідори на зиму: рецепт закуски, яка замінить огірки та гриби

Господині, які не встигли законсервувати огірки, а маринувати гриби занадто дорого, можуть легко вийти з положення, якщо зроблять заготовки на зиму із зелених помідорів. Рецепт хрусткої закуски простий і сподобається абсолютно всім.

Мариновані зелені помідори

Інгредієнти:

Маринад:

Спосіб приготування:

Помідори помийте, в кожному плоді зробіть хрестоподібні розрізи приблизно на дві третини вглиб. Складіть в миску.

Зелень петрушки крупно порубати, часник наріжте тонкими пластинками. Перемішайте і заповніть отриманою масою розрізану частину томатів. Розкладіть фаршировані часником і петрушкою помідори по чистим банкам, додайте духмяний перець горошком і лавровий лист, рівномірно поділіть суцвіття кропу.

Залийте підготовлені банки з помідорами і спеціями киплячою водою, накрийте кришками і залиште на 20 хвилин. Потім злийте воду в каструлю, доведіть до кипіння, всипте цукор і сіль, перемішайте. Влийте оцтову есенцію і відразу вимкніть вогонь.

Киплячим маринадом залийте банки з помідорами, відразу ж закатайте і поставте охолоджуватися в перевернутому стані. Укутайте теплою ковдрою. Через 10-12 годин, коли банки будуть повністю холодними, перенесіть їх в темне прохолодне місце для зберігання.

Смачного!

Приготуйте також хрусткі мариновані кабачки з червоною смородиною. Дуже смачна і яскрава закуска для сімейної трапези або святкового застілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ