Today.ua

Мариновані зелені помідори за півгодини: швидкий рецепт хрусткої закуски на зиму

В середині осені помідори на полях і городах вже не встигають дозрівати, томати залишаються зеленими. У такому вигляді овочі на прилавках магазинів коштують недорого. Обов'язково підготуйте на зиму кілька банок маринованих зелених помідорів, які виходять хрусткими і ароматними, смачніші від будь-яких огірків.

Мариновані зелені помідори в банках

Інгредієнти (на одну літрову банку):

Спосіб приготування:

Помідори вимийте, наколи зубочисткою біля плодоніжки і складіть в банку. Очищену воду залийте в каструлю, доведіть до кипіння і відразу залийте в ємність з томатами. Накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин на кухонному столі. Вилийте рідину назад в каструлю, додайте сіль і цукор, знову доведіть до кипіння і проваріть хвилини три. Тим часом очистіть зубчики часнику, наріжте їх шматочками і складіть в банку поверх помідор. Залийте киплячим розсолом.

Через 15-20 хвилин знову злийте воду в каструлю і доведіть до кипіння. У банку влийте оцет, залийте киплячим розсолом і герметично закупорьте за допомогою закаточного ключа. Дайте банкам з маринованими томатами повністю охолонути в перевернутому вигляді, тоді надсилайте на зберігання в темну прохолодну комору.

Смачного!

Приготуйте також на зиму мариновані кабачки як гриби. Простий рецепт дуже смачної закуски з кропом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ