В середині осені помідори на полях і городах вже не встигають дозрівати, томати залишаються зеленими. У такому вигляді овочі на прилавках магазинів коштують недорого. Обов'язково підготуйте на зиму кілька банок маринованих зелених помідорів, які виходять хрусткими і ароматними, смачніші від будь-яких огірків.
Мариновані зелені помідори в банках
Інгредієнти (на одну літрову банку):
- 0,7 кг зелених томатів
- 3 зубчики часнику
- 450 мл води
- 2 ст. л. цукру
- 2 ч. л. оцту 9%
- 1 ч. л. солі кухонної
Спосіб приготування:
Помідори вимийте, наколи зубочисткою біля плодоніжки і складіть в банку. Очищену воду залийте в каструлю, доведіть до кипіння і відразу залийте в ємність з томатами. Накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин на кухонному столі.
Через 15-20 хвилин знову злийте воду в каструлю і доведіть до кипіння. У банку влийте оцет, залийте киплячим розсолом і герметично закупорьте за допомогою закаточного ключа. Дайте банкам з маринованими томатами повністю охолонути в перевернутому вигляді, тоді надсилайте на зберігання в темну прохолодну комору.
Смачного!
Приготуйте також на зиму мариновані кабачки як гриби. Простий рецепт дуже смачної закуски з кропом.