Вже з наступного понеділка, 28 лютого, розпочинається свято Масляна, яке триватиме до неділі, 6 березня. Приготувати на святковий стіл можна не тільки традиційні млинці, але й інші страви, яким будуть раді домашні не менше.
Млинці завжди були і залишаються головним частуванням у період Масляної. Господині витончуються, пробуючи різні рецепти, щоб порадувати домашніх. Особливо популярні млинці з начинками, наприклад, з домашнім сиром та родзинками, твердим сиром, м'ясом, вишнями тощо. Пропонуємо вам спробувати класичний рецепт тонких млинців на сироватці, які не липнуть до сковороди. Проте раніше в Україні господині подавали до столу інші традиційні страви.
За традицією господині на святковий стіл ставлять масло та сир. Не зайвим буде приготувати молочні каші, солодощі, випічку та сирні запіканки. У кожному регіоні України подавали свої традиційні страви. Наприклад, на території Вінницької області жителі ставили на стіл на Масляну вареники, звичайно ж, не покупні, а наліплені власноруч. Господині їх варили, викладали у форму, змащували олією та запікали. На Херсонщині готували рисову бабку з родзинками. Була популярна в Україні і "масляна яєчня", що нагадує сучасний омлет.
А млинці стали популярними, коли Україна увійшла до складу СРСР.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Пропонуємо вам також дізнатися про найважливіші традиції Масляної 2022.