Today.ua

Медики попередили про небезпеку вживання насіння соняшнику

Багато з нас дуже люблять поклацати насіння ввечері під фільм. Однак, за словами медиків, такі закуски можуть привести до серйозних проблем в організмі. Деякі можуть подумати, що мова про загострення апендициту, але насправді справи йдуть куди гірше.

За словами лікаря-ендокринолога Тетяни Бочарової, тільки смажене насіння несе небезпеку, навіть смертельну. Річ у тому, що продукт після смаження стає джерелом канцерогенів, які негативно впливають на організм людини, і можуть навіть призвести до утворення доброякісних і злоякісних пухлин.

Більш того на 100 грамів продукту калорійність становить цілих 550 калорій, як і в плитці шоколаду. До того ж як повноцінна їжа насіння організмом абсолютно не сприймається, але відбувається активний набір зайвої ваги.

За словами фахівця, попередження про те, що насіння викликає загострення апендициту, не вірні. Насправді його вживання може призвести до загострення вже наявних захворювань, наприклад, виразки або гастриту.

У будь-якому випадку насіння соняшнику мають масу корисних речовин, але тільки в сирому вигляді. Це і клітковина, і вітаміни B, А та Е, і магній. У день рекомендується вживати близько 30 грамів насіння на день. Його можна додавати в салати, каші, вівсянку або йогурт. Так ви тільки поліпшите загальний стан організму, а бавлячись смаженим насінням, а ще й запиваючи газованою водою, ви собі краще точно не зробите.

Нагадаємо, медики назвали побічні дії кави. До їх списку входять панічні атаки, проблеми з серцем і вагітністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ