Today.ua

Морозиво з полуниці і вершків нашвидкуруч: простий рецепт десерту на літо

Приготувавши одного разу морозиво за цим рецептом, ви більше не захочете купувати холодні ласощі в магазині. Полуницю можна замінити малиною, смородиною, м'якоттю банана або абрикоса. У будь-якому випадку, вийде дуже смачно.

Полуничне морозиво в домашніх умовах

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Полуницю подрібніть блендером, всипте цукор, перемішайте і доведіть до кипіння на середньому вогні. Окремо змішайте 100 мл вершків з кукурудзяним крохмалем, постійно помішуючи лопаткою влийте вершкову суміш в ємність з полуницею. Варіть до загусання. Зніміть каструлю з злегка загусла масою з вогню, остудіть і влийте решту вершків. Перемішайте до однорідності, а потім перелийте в великий пластиковий контейнер з кришкою. Поставте в морозилку. Через півгодини збийте вже трохи застиглу масу міксером на слабких оборотах і знову поверніть в морозильну камеру.

Повторіть процедуру тричі з інтервалом в 30 хвилин. Залиште морозиво на кілька годин, щоб воно як слід застигло. Після чого розкладіть по креманках, прикрасьте ягодами або посипте крихтою шоколаду.

Смачного!

Відмінним десертом на літо також послужать оладки з сиром і яблуками. Рецепт найпростішої випічки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ