Для тих, хто любить м'ясо французькою, але піклується про свою фігуру, можна спробувати альтернативний рецепт. Страва з курячого філе або індички з моцарелою та песто не залишить нікого байдужим.
М'ясо по-французьки без майонезу - простий рецепт ідеальної страви на вечерю
Складові:
- Курячі грудки
- Песто
- Моцарелла
- Пармезан
- Сіль
- Перець
- Сухий часник
- Паприка
Спосіб приготування:
- Куряче філе натираємо сіллю, перцем, сухим часником та паприкою.
- Викладаємо у форму.
- Змащуємо кожне філе по 1 столовій ложці песто.
- Тонко нарізаємо моцарелу і викладаємо по дві скибочки на кожне філе.
- Нарізаємо помідори на кружечки, солимо, перчимо і викладаємо на сир. Зверху присипаємо на смак пармезаном.
- Запікати у розігрітій до 200 градусів духовці до готовності м'яса протягом 20 хвилин. Збільшити температуру і запікати ще 3-5 хвилин до появи апетитної скоринки.
- Найкраще подавати з цукіні та макаронами. Макарони можна полити рідиною, яка утворилася після приготування м'яса по-французьки.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Песто можна взяти магазинне або зробити його самостійно.
Песто – рецепт
Складові:
- 3/4 чашки свіжого базиліка
- 4 зубчики часнику
- 1/3 склянки тертого пармезану
- 1/3 склянки кедрових горішків
- 1/2 склянки оливкової олії першого холодного віджиму
- Сіль на смак
Спосіб приготування:
- Базилік, часник, пармезан, горіхи та сіль покласти в блендер і перебити. Можна додати пластівці чилі (для пікантності).
- Влити оливкову олію та перебити ще раз.
Песто можна зробити без пармезану та кедрових горішків.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також скуштувати смачну вівсянку на сніданок із секретним інгредієнтом. Що додати в кашу одразу після приготування.