Today.ua

Справжній кавказький шашлик за секретним рецептом древніх горців

Існує думка, що справжній шашлик готують тільки на Кавказі. Насправді, якщо знати точний рецепт і деякі секрети давніх горян, то приготувати смачний кавказький шашлик зможе кожен.

Класичний кавказький шашлик

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Свіже м'ясо вимийте і висушіть, поріжте на шматочки розміром близько 4 см. Складіть в глибоку ємність.

Цибулю наріжте кільцями, поперчіть і посоліть, коли овоч пустить сік, перекладіть всю масу разом з рідиною в миску з м'ясом і перемішайте. Залиште маринуватися на пару годин в холодному місці.

Нанижіть шматочки яловичини на шампури, чергуючи з кільцями цибулі. Смажте на вугіллі до готовності.

Поки шашлик смажиться, приготуйте сосу. Для цього очистіть томати від шкірки і подрібніть в пюре за допомогою блендера. Змішайте з подрібненим часником, водою, спеціями. Варіть на слабкому вогні хвилин 20.

Готовий соус остудіть і перемішайте з дрібно порізаної кінзою. Подавайте кавказький шашлик, рясно поливши соусом сацебелі.

Смачного!

Дізнайтеся також, як правильно готувати вірменський шашлик. Рецепт маринаду варто записати, оскільки він робить м'ясо надзвичайно смачним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ