З метою здешевлення кінцевого продукту виробники, крім молочного жиру, додають у твердий сир рослинні замінники, які часто небезпечні для здоров'я людини. Перевірити наявність у сирі пальмової та інших видів жирів можна в домашніх умовах за допомогою мікрохвильової печі.
Відріжте скибочку сиру і покладіть її на тарілку. Відправте в мікрохвильову піч на 30-40 секунд, залежно від потужності пристрою. Станом розігрітого сиру ви легко зможете визначити його якість.
Якщо скибочка твердого сиру після розігріву в мікрохвильовій печі стала рідкою і розтеклася у вигляді безформної калюжі, то ви придбали фальсифікат, який частково або повністю складається з рослинних жирів і різних добавок. Натуральний твердий сир під впливом високих температур лише розм'якшується, стає тягучим, але не розпливається у різні боки. Якщо ваша скибочка сиру повівся саме таким чином, то вона повністю складається з молочного жиру і має корисні властивості.
Не забувайте перевіряти якість сиру ще у магазині до покупки. Найдешевший сир, найімовірніше, виявиться сирним продуктом з високою часткою рослинних жирів.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Дізнайтеся також, як перевірити якість вершкового масла у домашніх умовах. Для виявлення фальсифікату знадобиться лише невелика кількість горілки.