Названо популярний сезонний овоч, від якого збільшується ризик розвитку пухлин

Виявляється, такий звичайний і дуже популярний весняний овоч як редиска може негативно позначитися на здоров'ї людини. Якщо для одних її вживання піде на користь – підвищення імунітету, боротьба із застудними захворюваннями, виведення холестерину, то для інших може призвести до пухлин. Стало відомо, кому варто відмовитися від неї.

Названо популярний сезонний овоч, від якого збільшується ризик розвитку пухлин - today.ua

Коренеплід багатий на вітаміни, мінерали і абсолютно некалорійний. Найкраще вживати редис у чистому вигляді з салатами, заправляючи олією (гарбузовою, конопляною, кунжутною). Після зими вживання цього овочів допомагає усунути авітаміноз, знижується рівень цукру в крові, нормалізується робота ШКТ.

Але якщо у вас є проблеми із щитовидною залозою, вживання редису протипоказане. А все через те, що це може призвести до розвитку пухлин.

Людям, які страждають від виразки шлунка, також редис протипоказаний. Або якщо є загострення захворювань жовчного міхура, печінки або дванадцятипалої кишки. А також мамам, що годують.

Названо популярний сезонний овоч, від якого збільшується ризик розвитку пухлин

Варто відмовитися від вживання редису людям, які страждають від печії, гастриту, кишкового коліту, мають індивідуальну непереносимість.

Нагадаємо, українцям дали рекомендації, як видалити нітрати в овочах.