Виявляється, такий звичайний і дуже популярний весняний овоч як редиска може негативно позначитися на здоров'ї людини. Якщо для одних її вживання піде на користь – підвищення імунітету, боротьба із застудними захворюваннями, виведення холестерину, то для інших може призвести до пухлин. Стало відомо, кому варто відмовитися від неї.
Коренеплід багатий на вітаміни, мінерали і абсолютно некалорійний. Найкраще вживати редис у чистому вигляді з салатами, заправляючи олією (гарбузовою, конопляною, кунжутною). Після зими вживання цього овочів допомагає усунути авітаміноз, знижується рівень цукру в крові, нормалізується робота ШКТ.
Але якщо у вас є проблеми із щитовидною залозою, вживання редису протипоказане. А все через те, що це може призвести до розвитку пухлин.
Людям, які страждають від виразки шлунка, також редис протипоказаний. Або якщо є загострення захворювань жовчного міхура, печінки або дванадцятипалої кишки. А також мамам, що годують.
Популярні зараз
Пенсії у червні нарахують одразу за кілька місяців, - ПФУ
У ТЦК повідомили, за що українцям може загрожувати до 8 років ув'язнення
У Міноборони назвали топ-7 найбільш затребуваних вакансій у ЗСУ
Українські солдати збивають дрони з югославських зенітних гармат Zastava
Варто відмовитися від вживання редису людям, які страждають від печії, гастриту, кишкового коліту, мають індивідуальну непереносимість.
Нагадаємо, українцям дали рекомендації, як видалити нітрати в овочах.