Багато господинь на Різдво готують кутю з рису. Проте з давніх-давен українці готували цю страву з цілісних зерен пшениці, яку обробляли особливим способом.
Найсмачніша кутя готується з "пиханої" пшениці. Вона виходить після того, як зерно пропарили в гарячій воді, просушили, перебрали, трохи потовкли у ступі та просіяли. У сучасному світі процес такої очистки зерна необов'язково робити самостійно, а можна знайти вже готову крупу на полицях супермаркетів.
Для тих, хто не знайшов потрібну крупу або не любить пшеницю, приготувати кутю можна з рису, перлівки, вівса, ячменю і навіть гречки.
Кутя з рису
Щоб приготувати рис для основи куті, потрібно правильно його відварити. Для цього на склянку крупи беремо півтори склянки окропу, змішуємо в каструльці, щільно закриваємо кришкою, і варимо 3 хвилини на сильному вогні, 6 хвилин на середньому, і 3 – на мінімальному. Вимкнувши грубку, залиште рис під кришкою на плиті ще на 12 хвилин.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Додати в різдвяну кутю можна все що завгодно: горіхи, мак, сухофрукти, родзинки, молоко, мед, сироп та ягоди.
Пропонуємо вам також приготувати кутю на Різдво з рису з апельсиновим соком - рецепт найсмачнішого частування на свято.