Якщо з'явився ризик, що найближчим часом може статися дефіцит хліба, або немає постійного доступу до магазину, то є прекрасний спосіб, як не залишитися без "голови" столу - заморозка.
Дієтолог розповіла, як правильно потрібно заморожувати хліб, щоб він не втратив свій смак та зовнішній вигляд, а також скільки можна його зберігати в такому вигляді.
За словами фахівця Світлани Фус, у морозильній камері хліб може зберігатись протягом 4-5 місяців за умови правильної заморозки. Дотримуючись наведених нижче порад, у вас все вийде.
Чотири секрети правильної заморозки хліба, щоб зберегти його смак
- Заморозити хліб можна прямо у звичайному поліетиленовому пакеті або харчовій плівці, а краще у вакуумі. Важливо, щоб у нього потрапило якнайменше повітря.
- Після того, як ви дістанете хліб з морозилки, його потрібно з'їсти протягом 1-2 днів. Тому найкраще заморожувати хліб порційно, нарізавши його на шматочки.
- Існує думка, що заморожувати можна старий хліб, але це не так. Тільки свіжий!
- Але не гарячий і навіть не теплий. А все через те, що в пакеті за низької температури виділятиметься конденсат, хліб намокне і буде несмачним.
Пропонуємо вам скуштувати найніжніші сирники на сніданок – смак покращить секретний інгредієнт.