Названі продукти, які захистять організм від “Омікрону“

Автор: Анастасия Березовская

Коронавірус продовжує лютувати по всьому світу і мутувати. Тільки сьогодні влада повідомила про те, що в Україні підтверджено понад 20 тисяч нових випадків зараження Covid-19. Країною вже активно гуляє і штам "Дельта", і зафіксовані випадки "Омікрон". Дієтолог розповіла, як можна захистити свій організм, та споживання яких продуктів знизить ризики захворювання на інфекцію.

Названі продукти, які захистять організм від “Омікрону“ - today.ua

За словами експерта в галузі харчування Маргарити Корольової, існує їжа, багата мінералами та вітамінами, здатними захистити людський організм від захворювання на новий штам коронавірусу.

Йдеться про продукти, багаті на насичені жири, які позитивно впливають на дихальну систему і підтримують клітинний імунітет, а тому у "Омікрону" просто немає шансів потрапити в організм людини. Дієтолог рекомендує в першій половині дня вживати сало, масло гхі (кунжутний урбеч), кокосове та вершкове масло та інші жири тваринного походження.

Також дуже важливо приймати в їжу рибу, багату на омега-3 (скумбрія, оселедець, лосось, вугор, сардини, тунець). Омега-3 міститься в горіхах, соєвих бобах, насінні льону, цвітній та брюссельській капусті, які також багаті на вітамін Е.

Популярні зараз

Більше половини українських АЗС недоливають автогаз: результати дослідження

Залужний озвучив втрати ЗСУ у війні та допустив мобілізацію жінок

Верховна Рада збільшила штрафи за незаконний збір грибів та ягід

Австралія передасть Україні 49 танків M1 Abram

"Не зайвим буде додати до раціону столову ложку справжнього риб'ячого жиру та добову дозу вітаміну D3", - каже лікар.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

У зимовий період також корисно споживати квашену капусту, що сприятливо впливає на мікрофлору кишечника та імунітет загалом.

Нагадаємо, названо захворювання, при яких цибуля стає небезпечним овочем і шкодить здоров'ю.