Today.ua

Названі продукти харчування, вживання яких веде до тромбозу та інсульту

Лікарі перерахували ряд продуктів харчування, які негативно впливають на роботу серцево-судинної системи, викликають тромбоз і можуть спровокувати інсульт або інфаркт.

Неправильне харчування стає причиною більшості захворювань, тому останнім часом так багато людей, які намагаються включати в меню тільки корисні і якісні продукти. Найбільш небезпечними для людей в будь-якому віці вважаються ті, які порушують роботу серцево-судинної системи.

Існують види бактерій, які утворюють токсичну сполуку триметиламін з твердого сиру, червоного м'яса, курячих яєць, лецитину і добавки карнітин.

Якщо зазначені продукти потрапляють в організм людини і відбулося утворення триметиламіну, то на це миттю відреагує печінка. Вона спробує позбутися від цього з'єднання, в результаті утворюється з'єднання триметиламіноксид. Дана речовина ушкоджує ендотелій - внутрішню поверхню кровоносних і лімфатичних судин, серцевих порожнин. При підвищеному рівні глюкози в крові в місці пошкодження ендотелію утворюється атеросклеротична бляшка, яка з часом продовжить збільшуватися і може перетвориться в тромбоз. Саме ця патологія веде до інсультів та інфарктів.

Щоб захиститися від подібних порушень в організмі, медики рекомендують значно скоротити вживання червоного м'яса, сирів і яєць, замість них раціон потрібно урізноманітнити овочами.

Нагадаємо, раніше лікарі назвали п'ять продуктів харчування, які полегшують сезонні алергічні реакції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ