Сало - це дуже корисний для здоров'я і поживний продукт, який надовго прибирає відчуття голоду, насичує клітини цінними мікроелементами і вітамінами. Однак не всі види сала однаково корисні, деякі вживати в їжу небезпечно.
Дієтологи наполягають, що сало можна і потрібно вводити в раціон, але в помірних кількостях. 2-3 тонких скибочки сала з салатом зі свіжих овочів принесуть максимум користі організму і ніяк йому не зашкодять.
Йдеться про сире солоне сало зі спеціями. Саме таке сало вважається найбільш корисним для здоров'я людини. Жири в сирому салі сирого засолювання мають унікальні природні властивості, добре засвоюються організмом.
Але все змінюється, якщо сало запекти, зварити або використовувати в їжу копчений продукт. Таке сало втрачає свої корисні властивості, оскільки жири в ньому змінюють біохімічну структуру. Крім того, для максимальної користі для здоров'я, вживати в їжу слід свіже солоне сало без м'ясних прожилок. Справа в тому, що в м'ясних шарах можуть перебувати небезпечні для людини паразити, при засолюванні вони нікуди не дінуться. Знищити шкідливі мікроорганізми можна тільки шляхом термообробки, але при цьому, як ми вже зрозуміли, сало втратить цілющі властивості.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Щоб правильно засолити свіже сало, необхідно його вимити, нашпигувати шматочками часнику, натерти з усіх боків сумішшю солі і пряних трав. Накрити гнітом в глибокій каструлі і залишити на три дні. Після цього сало необхідно тонко нарізати і можна подавати до столу.
Нагадаємо, раніше медики назвали п'ять найбільш корисних властивостей сала для жіночого здоров'я. Чому жінкам слід регулярно їсти сало?