Ріпчаста цибуля, безумовно, дуже корисна для здоров'я людини, вона зміцнює імунітет, захищає від вірусів і бактерій, насичує організм цінними мікроелементами. Однак, цей популярний продукт інколи краще повністю виключити з раціону, оскільки він погіршує самопочуття за цілої низки захворювань.
Якщо ви думаєте, що цибуля повинні їсти все, оскільки вона є одним з найпопулярніших інгредієнтів у домашній кухні, то ви помиляєтеся. Нерідко саме цибуля стає причиною загострення деяких хвороб.
Виключити із раціону сиру цибулю слід людям, схильних до розладів шлунка. При гастриті та виразковій хворобі ріпчаста цибуля навіть у невеликій кількості може спричинити хворобливе загострення.
Цибуля стимулює апетит, тому є його людям, схильним до надмірної ваги, слід з обережністю. Крім того, цей овоч посилює проблеми з печінкою та протипоказаний при захворюваннях нирок. У вареному вигляді цибуля теж не безпечна, вона може спровокувати діарею, здуття живота, підвищити кислотність шлункового соку.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Смажена цибуля протипоказана особам, які страждають на бронхіальну астму, захворювання печінки, жовчного міхура і ШКТ.
Дізнайтеся також, які продукти харчування руйнують судини та викликають хвороби серця.