Today.ua

Не робіть так: названо п'ять зачісок, які старять

Зачіски вибирають не лише за формою обличчя та типу волосся, але ще й за віком. При чому є стрижки, які візуально зроблять старше навіть молоденьку дівчинку, і тим більше вони протипоказані жінкам у віці. Що це за стрижки?

Зачіски, які старять

Коротка стрижка

Багато жінок з віком навмисно вкорочують довжину свого волосся. Стилісти зазначають, що це велика помилка, адже є невеликий відсоток представниць прекрасної статі, яким йдуть короткі зачіски. Наприклад, Шарліз Терон чудова з короткими зачісками, а ось Джесіка Честейн – категорично ні.

"Перегляньте фотографії останніх 10 років і визначте, з якою зачіскою ви подобаєтеся собі більше. Слово честі, немає жодної необхідності стригти довге волосся, якщо це ваш стиль і імідж, скільки б років вам не було", - каже стиліст.

Неприродний блонд

Нерідко, коли жінки намагаються сховати сивину, фарбуючись у білий колір. На думку стиліста, це лише надасть віку, оскільки блонд красить лише блондинок. Звичайно, є певний відсоток жінок, яким рідний колір дійсно не личить.

Занадто гладкі зачіски

Ідеально уложене волосся, зачіски в стилі ретро, гладкі пучки, хвости та коси протипоказані жінкам після 40-ка, каже стиліст. Річ у тому, що тоді обличчя повністю оголене і видно найменші ознаки старіння.

Забарвлення в один колір

Фахівці відзначають, що якщо пофарбувати волосся на тон світліше навколо обличчя, воно виглядатиме свіжіше і молодше. Наносити фарбу потрібно на відстані одного пальця від обличчя.

Довге рівне волосся

Жінкам за 40 краще уникати таких зачісок, інакше можна виглядати як "стара русалка". Найкраще зробити стрижку до кінця шиї або трохи вище, і наголошувати на формі волосся та його здоров'ї, а не довжині.

У будь-якому випадку все індивідуальне. Підбирайте стрижку відповідно до своїх бажань, а якщо боїтеся пошкодувати про своє рішення, то зверніться за допомогою до досвідченого фахівця. Нагадаємо, стилісти назвали три варіанти гарних укладок своїми руками для жінок на осінь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ