Today.ua

Не гірше за покупний: як зробити порошок для прання своїми руками

У сьогоднішніх умовах ціни зростають дуже швидко – особливо це стосується окупованих територій. І якщо у вас закінчується порошок, краще ці гроші витратити на їжу, а засіб для прання зробити своїми руками. Для цього знадобиться господарське мило та сода.

Такий порошок буде екологічнішим і нешкідливим, у ньому не буде хімічних речовин, парфумів, які нерідко викликають астму, проблеми з дихальними шляхами та алергії.

Як зробити порошок для прання своїми руками?

Щоб приготувати порошок, на дрібній тертці потрібно натерти господарське мило та додати до нього соду (харчову або кальциновану). Добре перемішуємо і перекладаємо в скляну банку і щільно закриваємо кришкою. Щоб у суміші був приємний аромат, можна додати трохи ефірної олії - але не забувайте, що вона жирна, і може забруднити одяг. Зберігати банку краще у ванній кімнаті поруч з іншими миючими засобами, у недоступному для дітей місці.

Як користуватись домашнім порошком?

Все дуже просто. Трьох ложок мильно-содової суміші вистачить на 4-х літровий барабан. Засипати її потрібно не у відсік для порошку, а прямо на барабан.

Після прання білизна буде дуже м'якою та свіжою.

Нагадаємо, ми розповідали, як вивести плями від кави на білому одязі. Названо п'ять перевірених коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ