Today.ua

Жодної користі, тільки шкода: кому не можна пити чорний чай

Пити щось солодке з чаєм для багатьох – щоденний ритуал. У британців, наприклад, щодня чаювання рівно о 17:00. Проте вчені з'ясували, що вживання чорного чаю шкодить здоров'ю, особливо людям, які мають певні захворювання чи стани. Лікарі розповіли, кому краще відмовитись від чаївництва.

Кому не можна пити чорний чай?

Від чорного чаю краще відмовитися людям, які мають проблеми із ШКТ та печінкою. Річ у тому, що напій збільшує секрецію шлункового соку, що може призвести до загострення проблем зі шлунком. Найкраще перейти на зелений чай – але його потрібно з обережністю вживати тим, у кого підвищена кислотність та виразка шлунка.

Враховуючи, що в чорному чаї є високий вміст кофеїну, відмовитися від напою варто гіпертонікам – людям, які страждають від високого тиску, а також тим, хто має проблеми із серцево-судинною системою.

Через кофеїн у чорному і зеленому чаї від нього варто відмовитися вагітним і жінкам, що годують грудьми. Вживання цього напою, особливо у великих кількостях, може викликати безсоння та головний біль.

Якщо ви вживаєте будь-які медичні препарати, переконайтеся, що вони нормально взаємодіють із чаєм чи кавою. Проконсультуйтеся з лікарем, тому що це може призвести до серйозних побічних ефектів. Або тому, що препарати втратить свої властивості.

Перш ніж обмежувати себе в чомусь, проконсультуйтеся зі своїм лікарем. Медики зазначають, що оптимальною щоденною порцією чорного та зеленого чаю на добу є 400 мл, тобто одна чашка на день.

Нагадаємо, лікарі розповіли, які сорти хліба шкодять здоров'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ