Today.ua

Новий варіант салату “Мімоза“: майонез замінить соус із трьох інгредієнтів

Салат "Мімоза" добре знайомий практично кожному українцю. Смачний, ситний та красивий – справжня прикраса святкового столу. Його можна приготувати із простих та доступних інгредієнтів, що особливо важливо під час війни. Спробуйте замінити звичний жирний майонез на легкий соус.

"Мімоза" без майонезу вийде не менш смачною, але не такою калорійною. Заправка для улюбленого салату готується дуже просто. Необхідно взяти 100 мл сметани, 2 сл. л. гірчиці та 4 відварені яйця – лише жовтки. Візьміть інгредієнти і відправте в чашу блендера. Пара хвилин – і альтернатива майонезу готова.

Вам також знадобляться будь-які рибні консерви у маслі (бажано вибирати тунець, сардину, горбушу або тріску), кілька картоплин, одна велика морква. Цибулина, 4 яйця, 100 г сиру. Сіль та перець за смаком.

Відваріть яйця, моркву та картоплю до готовності. Наріжте цибулю дрібним кубиком. Рибу потрібно розім'яти виделкою та укласти на дно салатниці. Змастіть заправкою, викладіть цибулю і знову нанесіть тонкий шар заправки.

Наступні шари – натерті на велику тертку яєчні білки, картопля та морква. Їх потрібно також змастити соусом. Верхній шар – жовтки.

Готовий салат можна прикрасити тертим твердим сиром, оливками та зеленню. Смачного!

Раніше ми розкрили чотири секрети приготування ідеального салату "Оселедець під шубою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ