На випадок, коли гості вже на порозі, кожна господиня має кілька страв, які готуються максимально швидко і просто. Доповніть свою кулінарну книгу ще одним рецептом – це омлет-запіканка з начинкою у духовці.
Омлет-запіканка в духовці
Інгредієнти:
- 5 свіжих курячих яєць
- 200 г ковбаси або відвареного м'яса
- 3 варені картоплини
- 100 г твердого сиру
- 5-6 ст. л. молока
- 0,5 пучка свіжої зелені
- 1 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. меленого чорного перцю
Спосіб приготування:
Картоплю наріжте скибочками, кружальцями або кубиками. Форму для запікання змастіть олією, викладіть половину підготовленої картоплі рівномірним шаром.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Другим шаром викладіть нарізану на шматочки ковбасу, підійдуть також будь-яке відварене м'ясо, сосиски, шинка. Посипте подрібненою зеленню. Поверх м'ясного шару знову викладіть картоплю. Яйця збийте віночком з молоком та спеціями. Вилийте отриману суміш у форму для запікання, намагаючись заливати рівномірно начинку. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30-35 хвилин.
Посипте майже готовий омлет-запіканку з тертим сиром начинкою і поверніть в духовку на 10 хвилин. Потім вимкніть духовку і дайте настоятися страві хвилин 5. Готовий омлет наріжте порційними шматочками і подавайте до столу.
Смачного!
Приготуйте також сирний омлет із помідорами. Рецепт дуже простий і швидкий, страва чудово підійде на сніданок чи вечерю.