Омлет-запіканка з начинкою в духовці: рецепт смачного та ситного частування для раптових гостей

Автор: Шевченко Лилия

На випадок, коли гості вже на порозі, кожна господиня має кілька страв, які готуються максимально швидко і просто. Доповніть свою кулінарну книгу ще одним рецептом – це омлет-запіканка з начинкою у духовці.

Омлет-запіканка з начинкою в духовці: рецепт смачного та ситного частування для раптових гостей - today.ua

Омлет-запіканка в духовці

Інгредієнти:

  • 5 свіжих курячих яєць
  • 200 г ковбаси або відвареного м'яса
  • 3 варені картоплини
  • 100 г твердого сиру
  • 5-6 ст. л. молока
  • 0,5 пучка свіжої зелені
  • 1 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. меленого чорного перцю

Спосіб приготування:

Картоплю наріжте скибочками, кружальцями або кубиками. Форму для запікання змастіть олією, викладіть половину підготовленої картоплі рівномірним шаром.

Популярні зараз

Російські військовополонені поскаржилися на їжу в Україні: “Хочеться домашнього салату Олів'є“

Материки Землі поволі наближаються один до одного: учені прогнозують зіткнення із велетенським катаклізмами

Сирський та Умєров звернулися до українців, які приєдналися до оборони держави

В одній із областей України рекордно зросли ціни на землю

Другим шаром викладіть нарізану на шматочки ковбасу, підійдуть також будь-яке відварене м'ясо, сосиски, шинка. Посипте подрібненою зеленню. Поверх м'ясного шару знову викладіть картоплю. Омлет-запіканка з начинкою в духовці: рецепт смачного та ситного частування для раптових гостей Яйця збийте віночком з молоком та спеціями. Вилийте отриману суміш у форму для запікання, намагаючись заливати рівномірно начинку. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30-35 хвилин.

Посипте майже готовий омлет-запіканку з тертим сиром начинкою і поверніть в духовку на 10 хвилин. Потім вимкніть духовку і дайте настоятися страві хвилин 5. Готовий омлет наріжте порційними шматочками і подавайте до столу.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготуйте також сирний омлет із помідорами. Рецепт дуже простий і швидкий, страва чудово підійде на сніданок чи вечерю.