Багато хто говорить про те, що яйця потрібно зберігати поза холодильником при кімнатній температурі. Але чи це так насправді? Як правильно зберігати продукт, щоб він зберігав свіжість якнайдовше?
Відразу треба зазначити, що при кімнатній температурі (не влітку у спеку) яйця зберігаються 7 днів, а в холодильнику при температурі від 0 до 8 градусів – 60 днів. Також потрібно враховувати те, що температура на дверцятах холодильника значно більша – 10-15 градусів тепла, а отже термін зберігання яєць зменшується вдвічі.
Найкраще підходить нижній ящик холодильника, призначений для овочів та фруктів.
Кулінари радять зберігати яйця в пінопластових або термолотках.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
У лотках або спеціальних контейнерах для яєць продукт слід вкладати гострим кінцем униз. Завдяки цьому жовток розміщується в центрі яйця, а повітряна камера не тисне на його зміст. У такому положенні продукт довше зберігає свіжість.
Якщо яйця брудні або в курячих екскрементах, їх все одно не можна мити відразу. Це пов'язано з тим, що на продукті є природна плівка, яка захищає нутрощі від бактерій і мікробів. Мити яйця потрібно у холодній чи теплій воді безпосередньо перед вживанням.
Якщо яйця в екскрементах, їх не можна тримати поруч з іншими продуктами, тим паче відкритими. Для цього продукт потрібно прибрати в герметичний контейнер і накрити кришкою. Нагадаємо, ми дали п'ять порад, як зберегти полуницю свіжою довше.