Каву можна пити тільки в свіжозвареному вигляді. Якщо напій простояв більше години, то вживати його вкрай небажано. Особливо небезпечними для здоров'я людини вважаються кавові напої з молоком або вершками.
Медики попереджають про шкоду остиглої кави. Якщо напій приготований з додаванням молочних продуктів і цукру, то його слід випити протягом 30 - 60 хвилин, в іншому випадку, він стає джерелом небезпечної інфекції.
У чашці з остиглою кавою починають швидко розмножуватися патогенні бактерії і мікроорганізми. Якщо в напій додали молока або вершків, то процес розмноження мікробів значно активізується, оскільки солодка рідина з молоком є ідеальним середовищем для життєдіяльності бактерій, в тому числі і таких, які небезпечні для людини.
Якщо помістити кавово-молочний напій в холодильник, то це, безумовно, загальмує розмноження мікроорганізмів, однак робити цього не варто. Справа в тому, що через кілька годин після приготування кава втрачає тонізуючі властивості, набуває неприємного гіркого смаку і втрачає аромат.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Медики рекомендують пити виключно свіжозварену каву з натуральних мелених зерен. Однак, оскільки кава має властивість зневоднювати організм, то після неї необхідно протягом декількох годин випити дві склянки чистої води.
Нагадаємо, раніше дієтологи назвали найнебезпечніший для здоров'я кавовий напій, який посилює апетит і провокує викид інсуліну в кров.