Today.ua

Паска по-польськи з коньяком: незвичайний рецепт випічки на Великдень

Напередодні Великодня ми вирішили зібрати найнезвичайніші та найцікавіші рецепти паски, щоб ви могли порадувати домочадців смачною випічкою.

Паска по-польськи з коньяком - рецепт

У цьому рецепті використовуватиметься не тільки коньяк, а й цедра апельсина та лимона. Випічка вийде пряною і матиме насичений смак.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо тепле молоко із сухими дріжджами та кількома ложками цукру. Додаємо пару ложок борошна та перемішуємо. Залишаємо настоюватися 20 хвилин.
  2. Родзинки промиваємо під проточною водою і заливаємо коньяком. Залишаємо настоюватися на 30-40 хвилин.
  3. Через час, коли опара підніметься, натираємо в тісто цедру лимона та апельсина (кількість регулюємо на свій смак) і додаємо щіпку солі.
  4. В іншій ємності збиваємо яйця і переливаємо їх у тісто.
  5. Додаємо туди ж розм'якшене вершкове масло, цукор, просочені коньяком родзинки і перемішуємо.
  6. Потроху вводимо борошно в тісто, просіюючи його через сито.
  7. Форму або формочки для випічки змащуємо, якщо потрібно, присипаємо борошном і вливаємо тісто наполовину. Накриваємо чистим рушником та залишаємо на 40 хвилин.
  8. Через деякий час польські паски випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-50 хвилин (час варіюється в залежності від потужності духовки та розміру форми).
  9. Готові паски залишаємо остигати, присипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо за бажанням.

Готово. Смачного.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати сирну паску "трикутник" без випічки. Все просто потрібно перебити блендером та відправити в холодильник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ