Напередодні Великодня ми вирішили зібрати найнезвичайніші та найцікавіші рецепти паски, щоб ви могли порадувати домочадців смачною випічкою.
Паска по-польськи з коньяком - рецепт
У цьому рецепті використовуватиметься не тільки коньяк, а й цедра апельсина та лимона. Випічка вийде пряною і матиме насичений смак.
Інгредієнти:
- 300 г вершкового масла
- 400 мл молока
- 300 г цукру
- 6 яєць
- 600 г борошна
- 2 ст. л. коньяку
- 11 г сухих дріжджів
- 0,5 ч. л. солі
- апельсин
- лимон
- 1 ст. л. лимонного соку
- 50 г ізюму
- 150 г цукрової пудри
Спосіб приготування:
- У мисці змішуємо тепле молоко із сухими дріжджами та кількома ложками цукру. Додаємо пару ложок борошна та перемішуємо. Залишаємо настоюватися 20 хвилин.
- Родзинки промиваємо під проточною водою і заливаємо коньяком. Залишаємо настоюватися на 30-40 хвилин.
- Через час, коли опара підніметься, натираємо в тісто цедру лимона та апельсина (кількість регулюємо на свій смак) і додаємо щіпку солі.
- В іншій ємності збиваємо яйця і переливаємо їх у тісто.
- Додаємо туди ж розм'якшене вершкове масло, цукор, просочені коньяком родзинки і перемішуємо.
- Потроху вводимо борошно в тісто, просіюючи його через сито.
- Форму або формочки для випічки змащуємо, якщо потрібно, присипаємо борошном і вливаємо тісто наполовину. Накриваємо чистим рушником та залишаємо на 40 хвилин.
- Через деякий час польські паски випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-50 хвилин (час варіюється в залежності від потужності духовки та розміру форми).
- Готові паски залишаємо остигати, присипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо за бажанням.
Готово. Смачного.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати сирну паску "трикутник" без випічки. Все просто потрібно перебити блендером та відправити в холодильник.