Тістечко “Картопля“ з карамельною начинкою: рецепт найсмачнішого десерту для всієї родини

Автор: Шевченко Лилия

Приготувати популярне і дуже смачне тістечко "Картопля" дуже просто. В якості начинки пропонуємо рецепт незвичайної та модної солоної карамелі.

Тістечко “Картопля“ з карамельною начинкою: рецепт найсмачнішого десерту для всієї родини - today.ua

Тістечко "Картопля" із солоною карамеллю

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 2 яйця
  • 90 г борошна
  • 75 г цукру
  • 1 ч. л. какао-порошка
  • 75 мл окропу
  • 45 мл рослинної олії
  • 2 г розпушувача для тіста
  • 1 г харчової соди
  • Дрібка солі

Для карамелі:

Популярні зараз

Аналітики повідомили, як зміняться ціни на продукти харчування в Україні

У 2025 році 88% українських компаній планують збільшити зарплати працівникам

В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання

Hyundai представив новий електричний кросовер IONIQ 9

  • 100 мл вершків для збивання
  • 100 г цукру
  • 1 г морської солі

Ганаш:

  • 80 мл вершків для збивання
  • 70 г чорного шоколаду
  • 30 г вершкового масла

Спосіб приготування:

У глибокій мисці збийте яйця з цукром до однорідної консистенції, влийте олію. Какао залийте окропом, перемішайте, поступово введіть в яєчну суміш, не припиняючи збивати. Тістечко “Картопля“ з карамельною начинкою: рецепт найсмачнішого десерту для всієї родини Змішайте борошно, сіль, соду і розпушувач, суху суміш, що вийшла, порційно вмішайте в яєчно-шоколадну масу. Перекладіть тісто у форму, запікайте при 165 градусах у духовці близько півгодини. Готовий бісквіт охолодіть і подрібніть на крихту.

Для ганаша шоколад залийте гарячими вершками, за хвилину збийте занурювальним блендером. Поступово додавайте шматочки вершкового масла. Змішайте крихту з ганашем до однорідності.

Цукор для карамелі розтопіть у невеликій каструльці, маса має стати золотистою. Влийте підігріті вершки, варіть близько п'яти хвилин. Всипте сіль і дайте охолонути. Перекладіть карамель у кондитерський мішок. На дно силіконових форм укладіть невеликий коржик шоколадного тіста, потім покрийте солоною карамеллю і знову накрийте шматочком тіста.

Дайте десерту застигнути у морозильній камері. Подавайте тістечко "Картопля" із солоною карамеллю до кави, або чаю. Чудово таке частування підійде і для святкового столу.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготуйте також тістечко з манки та апельсина. Напрочуд смачний десерт на швидку руку.

Головне