Піца без дріжджів від Євгена Клопотенко: як отримати ідеально тонке і смачне тісто

Автор: Леся Ловіцька

Піца - ситна страва, яка ідеально підходить на обід або вечерю, коли не хочеться довго готувати. Звичайно, можна замовити її додому чи купити у магазині. Проте спробуйте приготувати піцу самостійно та без дріжджів. Вийде смачно і досить швидко.

Піца без дріжджів від Євгена Клопотенко: як отримати ідеально тонке і смачне тісто  - today.ua

Традиційна піца на дріжджах у багатьох господарок виходить мало схожою на еталонну. Якщо переборщити з інгредієнтами, отримайте пишний м'ясний пиріг, а не тонку і смачну піцу, як в Італії.

Рецепт піци без дріжджів передбачає використання кефіру. Такі ласощі сподобаються навіть маленьким дітям, оскільки тісто виходить тонким і дуже ніжним.

Відомий український кулінар Євген Клопотенко порадив використовувати такі інгредієнти: 300 грамів борошна, склянку кефіру, чотири столові ложки рослинної олії, сіль, цукор та розпушувач – по половинці чайної ложки. Борошно треба попередньо просіяти, після чого з'єднати у мисці разом з іншими інгредієнтами.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Пам'ятайте, що спочатку слід змішати сухі компоненти: цукор, сіль, розпушувач, а потім додайте кефір і олію - краще оливкову, а не соняшникову. Повинна вийти однорідна і пластична маса, яка не липне до рук і відмінно розрівнювається.

Піца без дріжджів від Євгена Клопотенко: як отримати ідеально тонке і смачне тісто

Залиште тісто хвилин на 20 на робочій поверхні столу, посипаній борошном. Потім викладайте начинку.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Піцу оптимально випікати близько 10 хвилин при температурі 180 градусів при режимі "конвекція". Орієтуйтеся на свою духовку, але має утворитися апетитна золотиста скоринка.

Раніше Євген Клопотенко розповів, який секретний інгредієнт потрібно додати до вареників з вишнею, щоб "утримати" начинку.

Головне