Вареники з вишнею на обід: Євген Клопотенко радить додати один секретний інгредієнт

Автор: Леся Ловіцька

Вареники з вишнею – традиційна українська страва, яку господині часто готують і на свята. Іноді соковита начинка виходить за межі тіста – і вироби буквально розвалюються. Цього можна уникнути, якщо використати секретний інгредієнт за рецептом кулінара Євгена Клопотенка. Відомий шеф-кухар поділився перевіреним рецептом вареників із вишнею.

Вареники з вишнею на обід: Євген Клопотенко радить додати один секретний інгредієнт  - today.ua

Для тіста вам знадобляться півкілограма борошна, куряче яйце, склянка молока, столова ложка рослинної олії та половину чайної ложки солі. Для начинки візьміть 400 грамів вишні без кісточки, кілька столових ложок цукру (за смаком), дрібку солі та секретний інгредієнт – столову ложку манки.

Клопотенко пояснив, навіщо додавати крупу.

"Манка вбере в себе зайвий вишневий сік, при цьому вареники залишаться соковитими, але сік не виливатиметься, коли ви будете їсти вареник", - зазначив кулінарний експерт.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Соцопитування: що українці збираються робити, якщо війна затягнеться

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Борошно змішайте з яйцем, сіллю та олією, після чого влийте молоко і замісіть тісто. Воно має вийти м'яким та еластичним, щоб не липло до рук.

Вареники з вишнею на обід: Євген Клопотенко радить додати один секретний інгредієнт Змішайте манку та цукор з вишнею та акуратно перемішайте. Потім потрібно розкотити тісто і за допомогою склянки зробити кружечки. При ліпленні вареника намагайтеся добре защипувати край тіста, щоб начинка залишилася всередині і не мала шансів витекти.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готові вареники з вишнею опустіть у підсолену киплячу воду і варіть на повільному вогні близько п'яти хвилин. Подавайте з цукром та сметаною. Смачного!

Нагадаємо, який інгредієнт слід додати, щоб отримати ніжне тісто на вареники.