Today.ua

Піца без дріжджів від Євгена Клопотенко: як отримати ідеально тонке і смачне тісто

Піца - ситна страва, яка ідеально підходить на обід або вечерю, коли не хочеться довго готувати. Звичайно, можна замовити її додому чи купити у магазині. Проте спробуйте приготувати піцу самостійно та без дріжджів. Вийде смачно і досить швидко.

Традиційна піца на дріжджах у багатьох господарок виходить мало схожою на еталонну. Якщо переборщити з інгредієнтами, отримайте пишний м'ясний пиріг, а не тонку і смачну піцу, як в Італії.

Рецепт піци без дріжджів передбачає використання кефіру. Такі ласощі сподобаються навіть маленьким дітям, оскільки тісто виходить тонким і дуже ніжним.

Відомий український кулінар Євген Клопотенко порадив використовувати такі інгредієнти: 300 грамів борошна, склянку кефіру, чотири столові ложки рослинної олії, сіль, цукор та розпушувач – по половинці чайної ложки. Борошно треба попередньо просіяти, після чого з'єднати у мисці разом з іншими інгредієнтами.

Пам'ятайте, що спочатку слід змішати сухі компоненти: цукор, сіль, розпушувач, а потім додайте кефір і олію - краще оливкову, а не соняшникову. Повинна вийти однорідна і пластична маса, яка не липне до рук і відмінно розрівнювається.

Залиште тісто хвилин на 20 на робочій поверхні столу, посипаній борошном. Потім викладайте начинку.

Піцу оптимально випікати близько 10 хвилин при температурі 180 градусів при режимі "конвекція". Орієтуйтеся на свою духовку, але має утворитися апетитна золотиста скоринка.

Раніше Євген Клопотенко розповів, який секретний інгредієнт потрібно додати до вареників з вишнею, щоб "утримати" начинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ