Today.ua

Чому млинці прилипають до сковороди: секрети приготування улюбленого десерту

Тонкі млинці нерідко прилипають до сковороди, від чого блюдо ніяк не вдається приготувати належним чином. Щоб млинці вийшли ідеально цілими та смачними, необхідно просто врахувати кілька секретних лайфхаків досвідчених кулінарів.

Помилки в рецепті - якщо в тісті недостатньо яєць, то млинці вийдуть пухкими і не триматимуть форму. Також млинці можуть прилипати до сковороди, якщо до тіста додано більше соди, ніж потрібно. Виправити ситуацію досить просто, для цього потрібно додати до тіста пару свіжих курячих яєць, якщо проблема в соді, то збільште кількість всіх продуктів у тісті.

Недостатньо прогріта сковорода – дуже важливо добре розжарити дно сковорідки, а потім рівномірно змастити олією, щоб не залишалося сухих ділянок. Рослинну олію без запаху необхідно додати в тісто для млинців, це додасть готовим виробам ніжності та легкості, а також не дозволить прилипнути до сковороди. Консистенція тесту також має значення. Чим рідкіше тісто, тим більша ймовірність, що воно прилипатиме до дна сковороди. Суміш краще робити середньої густоти, яка зберігає плинність, але не ллється, як вода.

Не варто додавати в тісто багато цукру, це може стати причиною прилипання млинців під час смаження. Такий результат може призвести до використання занадто жирного молока.

Дізнайтеся також, що слід додати до омлету, щоб він не осів під час смаження. Секрети приготування улюбленого сніданку для сім'ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ