Багато господинь впевнені, що миття продуктів під проточною водою допомагає очистити їх від бруду та зменшити кількість бактерій. Насправді це не так. Експерти запевнили, що куряче м'ясо не можна мити перед приготуванням. Це навіть небезпечно.
Виявляється, якщо курку правильно підготували до продажу, дотримуючись санітарних вимог, їхнє м'ясо всередині має бути практично стерильним. На поверхні майже завжди живуть сальмонела та кампілобактер. Вони не можуть вижити у м'ясі, яке пройшло якісну термічну обробку. А ось на руках, кухонних губках, стільниці та раковині вони чудово почуваються і не збираються гинути.
Вказані бактерії найчастіше викликають серйозні харчові отруєння. Вода для них безпечна, вони можуть проникнути вглиб курячого м'яса при миття. Збудники хвороб потрапляють у дихальні шляхи людей повітряно-крапельним шляхом та розносяться по всій кухні. У зоні ризику – діти та люди зі слабким імунітетом.
Лікар і спеціаліст з харчової безпеки Джеймс Кінчелоу з американського Центру науки на користь суспільства (CSPI) закликав позбавити курку "банних процедур". Він також порадив ретельно очищати всі поверхні, з якими стикався сирий продукт.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Потрібно дістати курку з упаковки, прибрати зайву вологу паперовими рушниками та викинути їх на смітник. Після цього слід розрізати тушку на дошці.
Багато людей обирають ситнішу за курку свинину. Дізнайтеся, секретний спосіб приготування соковитих та смачних відбивних.