Нерідко кулінари-початківці стикаються з проблемою, коли червоний борщ у процесі приготування темнішає і набуває неприємного коричневого відтінку. Уникнути потемніння буряку у борщі та зробити страву дуже смачною і апетитною допоможуть старовинні секрети.
Помилки, допущені під час приготування червоного борщу, можуть призвести до того, що буряк у ньому набуде помаранчевого або навіть чорного кольору. Щоб цього не сталося, за старих часів перед тим, як додати нарізаний тонкою соломкою буряк у бульйон, його попередньо тушкували на олії. Однак, варто враховувати, що такий спосіб приготування зробить червоний борщ набагато більш насиченим та ситним.
Ще один спосіб зберегти яскраво-малиновий колір буряка - це побризкати нарізаний коренеплід лимонним соком або оцтом. Добре перемішайте, а тільки потім відправляйте в каструлю.
Дізнайтеся також, чому у фарш для котлет додавати хліб не варто. Чим замінити звичний інгредієнт, щоб котлети вийшли соковитими, смачними та корисними для здоров'я?