Паски на кефірі виходять повітряними і дуже смачними. При цьому великих витрат не буде потрібно, знадобляться лише найпростіші продукти, які знайдуться в кожному будинку.
Паски на кефірі з цукатами
Складові:
- 450 г пшеничного борошна
- 350 мл кефіру
- 150 г цукру
- 75 г вершкового масла
- 2 яєчні жовтки
- 6 г сухих дріжджів
- 50 мл теплої води чи молока
- Дрібка солі
- 1 склянка цукатів або родзинок
- 1 пакетик глазурі для паски
- 1,5 ч. л. кондитерського посипання
Спосіб приготування:
У теплій воді або молоці розчиніть сухі дріжджі, залиште на 10-15 хвилин до утворення пишної "шапки". У мікрохвильовій печі розтопіть вершкове масло, охолодіть до теплого стану. Кефір заздалегідь дістаньте їхній холодильник, або злегка підігрійте.
Злегка обомніть і вмішайте в тісто цукати або родзинки. Розкладіть тісто для паски на кефірі формами, заповнюючи їх на половину обсягу. Поставте форми у тепле місце на півтори години.
Випікайте паски в розігрітій до 190 градусів духовці близько 45 хвилин, час приготування залежить від розміру паски. Готові паски повністю остудіть у формах, потім акуратно вийміть, верхівки паличок покрийте глазур'ю і посипте кольоровою присипкою.
Смачного!
Приготуйте також італійські паски на Великдень. Простий рецепт панеттоне із сухофруктами та цукатами.