Today.ua

Пишні паски на кефірі: найвдаліший рецепт смачної та недорогої випічки на Великдень

Паски на кефірі виходять повітряними і дуже смачними. При цьому великих витрат не буде потрібно, знадобляться лише найпростіші продукти, які знайдуться в кожному будинку.

Паски на кефірі з цукатами

Складові:

Спосіб приготування:

У теплій воді або молоці розчиніть сухі дріжджі, залиште на 10-15 хвилин до утворення пишної "шапки". У мікрохвильовій печі розтопіть вершкове масло, охолодіть до теплого стану. Кефір заздалегідь дістаньте їхній холодильник, або злегка підігрійте. Змішайте кефір з яєчними жовтками і цукром до однорідності, додайте тепле вершкове масло і дріжджі. Всипте борошно, що просіює і змішане з сіллю. Замісіть нетуге тісто. Накрийте рушником і залиште у теплому місці на півтори години. За цей час тісто збільшиться обсягом у кілька разів.

Злегка обомніть і вмішайте в тісто цукати або родзинки. Розкладіть тісто для паски на кефірі формами, заповнюючи їх на половину обсягу. Поставте форми у тепле місце на півтори години.

Випікайте паски в розігрітій до 190 градусів духовці близько 45 хвилин, час приготування залежить від розміру паски. Готові паски повністю остудіть у формах, потім акуратно вийміть, верхівки паличок покрийте глазур'ю і посипте кольоровою присипкою.

Смачного!

Приготуйте також італійські паски на Великдень. Простий рецепт панеттоне із сухофруктами та цукатами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ