Рогаліки на воді готуються за простим рецептом, буквально нашвидкуруч. Для тіста знадобляться інгредієнти, які завжди під рукою на будь-якій кухні.
Усі господині знають, що випічка на дріжджах потребує часу. При цьому часто хочеться порадувати себе та близьких смачним десертом до чаю чи кави максимально швидко. Рогаліки можна приготувати на звичайній мінеральній воді. Не потрібно використовувати ні розпушувач, ні соду.
Інгредієнти для тіста на рогалики
- 3 склянки пшеничного борошна;
- склянка мінеральної газованої води – 200 мл;
- склянка олії без запаху – 200 мл;
- 200 г варення, джему чи повидла;
- дрібка солі;
- цукрова пудра для посипання.
Рецепт рогаликів на воді
Спочатку потрібно просіяти борошно. Змішайте олію, воду та борошно. Додайте сіль. Замісіть тісто, яке має вийти еластичним і не липнути до рук.
Загорніть готове тісто у харчову плівку і залиште в холодильнику на півгодини, щоб воно відпочило і набуло єдиної консистенції.
Популярні зараз
У 2025 році у всіх українських школярів буде безкоштовне харчування
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Через 30 хвилин розділіть тісто на частини, тонко розкотіть його, додавши круглу форму. Розріжте пласт тіста на сегменти - як у випадку з піцою.
Викладайте начинку на широкий бік трикутничків. Можна використовувати не лише джем, а й шматочки шоколаду, свіжі ягоди чи скибочки фруктів.
Випікайте рогалики в духовці за температури 180 градусів протягом півгодини. Оптимально використовувати режим конвекції. Вироби мають стати рум'яними.
Готові рогалики подавайте, посипавши цукровою пудрою. Вони ідеально поєднуються з кавою, чаєм, какао або гарячим молоком. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати рогалики на кефірі - за простим рецептом, який завжди виходить.