До святкового столу на Великдень варто приготувати салат "Великоднє яйце". Такий салат ситний і поживний, але при цьому не буде перевантажувати травну систему, оскільки в його складі немає жирних і важких продуктів.
Після Великого посту небезпечно їсти у великій кількості свинину, сало, смажені і копчені страви, а ось легкий і смачний салат "Великоднє яйце" дозволить насититися без шкоди для здоров'я.
Салат "Великоднє яйце"
Інгредієнти:
- 250 г відвареної телятини
- 100 г сиру моцарелла
- 3 ст. л. волоських горіхів
- 5 варених яєць
- 1 гранат
- 5-6 ст. л. грецького йогурту
- 1 ч. л. гірчиці в зернах
- Сіль і спеції за смаком.
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Йогурт заправте гірчицею, сіллю і спеціями, повинен вийти смачний соус. Відварну телятину поріжте дрібними кубиками, викладіть першим шаром, надаючи йому овальну форму яйця. Змастіть соусом.
Другий шар салату - тертий сир і подрібнені горіхи. Полийте йогуртовим соусом.
Яйця розділіть на білки і жовтки. Поверх горіхово-сирного шару викладіть натерті на тертці жовтки.
Яєчні білки натріть на дрібній тертці, змішайте з йогуртом, щоб вийшла густа маса. Покрийте нею салат з усіх боків.
Прикрасьте зернами граната. Спочатку викладіть зерна по всьому периметру салату в кілька рядів, а в центрі "напишіть" ХВ.
Смачного!
Приготуйте також на Великдень салат "Весняний олів'є" з курячим філе і свіжими овочами.