Today.ua

Салат “Великоднє яйце“ з телятиною і волоськими горіхами: рецепт частування на свято

До святкового столу на Великдень варто приготувати салат "Великоднє яйце". Такий салат ситний і поживний, але при цьому не буде перевантажувати травну систему, оскільки в його складі немає жирних і важких продуктів.

Після Великого посту небезпечно їсти у великій кількості свинину, сало, смажені і копчені страви, а ось легкий і смачний салат "Великоднє яйце" дозволить насититися без шкоди для здоров'я.

Салат "Великоднє яйце"

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Йогурт заправте гірчицею, сіллю і спеціями, повинен вийти смачний соус. Відварну телятину поріжте дрібними кубиками, викладіть першим шаром, надаючи йому овальну форму яйця. Змастіть соусом.

Другий шар салату - тертий сир і подрібнені горіхи. Полийте йогуртовим соусом.

Яйця розділіть на білки і жовтки. Поверх горіхово-сирного шару викладіть натерті на тертці жовтки.

Яєчні білки натріть на дрібній тертці, змішайте з йогуртом, щоб вийшла густа маса. Покрийте нею салат з усіх боків.

Прикрасьте зернами граната. Спочатку викладіть зерна по всьому периметру салату в кілька рядів, а в центрі "напишіть" ХВ.

Смачного!

Приготуйте також на Великдень салат "Весняний олів'є" з курячим філе і свіжими овочами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ