Найбільш вдала перша страва в період літньої спеки - холодна та освіжаюча окрошка. Приготувати її дуже просто з тих продуктів, які завжди знайдуться в холодильнику.
Окрошка на кефірі зі щавлем і сосисками
Інгредієнти:
- 3 л очищеної води
- 1 л кефіру
- 5 зварених в "мундирі" картоплин
- 500 г свіжого щавлю
- 5 варених яєць
- 500 г сосисок (вареної ковбаси або шинки)
- 4-5 свіжих огірків
- 200 г редиски
- 1 пучок зеленої цибулі
- 1 пучок кропу
- 1 пучок асорті з гілочок кінзи, петрушки, селери і т.п.
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
Закип'ятіть воду на плиті, всипте подрібнений щавель та варіть 10 хвилин. Дайте повністю охолонути. Картоплю і яйця наріжте дрібними кубиками, складіть в емальовану 5-літрову каструлю. Сосиски та редис поріжте тонкими кружечками, потім кожен розріжте на чотири частини, перекладіть до картоплі та яєць. Туди ж додайте дрібно посічену зелень та огірки.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Посоліть та перемішайте всі компоненти, залийте кефіром і остиглим щавлевим бульйоном. Перед подачею на стіл, охолодіть окрошку в холодильнику.
Приємного апетиту!
Приготуйте також смачну домашню піцу на тонкому тісті. Рецепт простий і бюджетний.