Today.ua

Непередбачувані породи собак, які можуть накинутися навіть на господаря

Собаки не завжди є друзями людини, деякі породи схильні до спалахів агресії і можуть накинутися на господаря. Кінологи розповіли, до собак яких порід слід ставитися з обережністю початківцям.

Американський пітбультер'єр

Собак цієї породи вважають найнебезпечнішими і найагресивнішими в світі. Раніше американських пітбультер'єрів використовували в собачих боях, пізніше проведення боїв заборонили на законодавчому рівні в США, а заодно і розведення цієї бійцівської породи. Сьогодні американських бультер'єрів і їх агресивний характер використовують правоохоронні органи для боротьби зі злочинністю.

Ротвейлер

Собак цієї службової породи часто заводять в якості домашніх вихованців. Однак варто пам'ятати, що ротвейлер - тварина, яка схильна до несподіваних і неконтрольованих спалахів агресії.

Німецька вівчарка

Відмінний сторож і компаньйон - німецька вівчарка при непрофесійному підході до виховання і дресирування може бути небезпечна для господаря і інших людей. Такі випадки в світі фіксуються дуже часто, тому німецька вівчарка потрапила в список найбільш непередбачуваних і небезпечних собак.

Сибірський хаскі

Генотип сибірського хаскі мало чим відрізняється від ДНК диких вовків. Якщо собаку правильно виховувати, приділяти їй достатньо уваги і давати постійну фізичну активність, то вона буде доброзичливою навіть до чужих людей. Якщо ж замкнути сибірського хаскі в будинку без турботи і можливості побігати вдосталь, він дуже швидко перетворюється в агресивного монстра.

Аляскінський маламут

Кошлатий і доброзичливий "ведмедик" - аляскінський маламут був виведений на Алясці шляхом схрещування дикого вовка і їздової собаки. Тварини цієї породи стають вкрай небезпечними для людини, якщо не задовольнити їх природну потребу в постійній фізичній активності.

Дізнайтеся також, собак яких порід дуже складно дресирувати і навчати командам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ