Today.ua

Найсоковитіші та найсмачніші котлети: рецепт і секрети приготування

Будь-яка господиня, яка знає секрети приготування м'ясних котлет, зуміє насмажити для своєї родини таких смачних, соковитих і ніжних котлет, яким позаздрить шеф-кухар. Нюансів не так вже й багато, але без них приготувати гідну страву не вийде.

1. Найсмачніші котлети виходять з фаршу, який на три чверті складається з яловичини, а решта - свинина (курятина, баранина і т.п.).

2. Трохи сметани або тертої сирої картоплі, додані під час замісу фаршу, зроблять котлети соковитими і ніжними.

3. Ціле яйце додавати до котлетного фаршу не можна. В самому кінці замісу акуратно вмішайте збитий в піну білок, тоді котлети вийдуть пишними.

4. Дайте фаршу "дозріти" в холодильнику близько півтори години. Інакше котлети вийдуть сухими і несмачними.

7. Перші 30 секунд смажте котлети на сильному вогні, потім прикрутіть вогонь до середнього, а через хвилину переверніть котлети і знову на 30 секунд збільшіть інтенсивність вогню. Доведіть котлети до готовності на середньому вогні, періодично поливаючи жиром.

М'ясні котлети по-домашньому

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Змішайте м'ясний фарш з натертим на тертці цибулею, спеціями і майонезом. Додайте заздалегідь замочений і віджатий хлібний м'якуш. Вимішуйте фарш протягом 10 хвилин, гарненько відбийте і поставте на 1-2 години в холодильник.

Вологими руками сформуйте котлети, запаніруйте в борошні або сухарях. Смажте на соняшниковій олії до готовності.

Смачного!

Приготуйте також смачні грибні котлети нашвидкуруч. Рецепт підійде для вечері або на святковий стіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ