Овочева консервація, яка була приготовлена влітку і восени, дозволяє заощадити на харчуванні взимку та навесні. Обов'язково запасіть кілька банок маринованих томатів.
Мариновані помідори на зиму
Інгредієнти:
- 5 кг стиглих томатів
- 3 головки часнику
- лавровий лист і перець горошком
- 1 пучок зелені петрушки
- 2 цибулини
- 2 солодких перцю
Для маринаду:
- 3 л води
- 3 ст. л. солі
- 10-12 ст. л. цукру
- 60 мл оцту 9%
Спосіб приготування:
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Підготуйте чотири банки (2 л), в кожну покладіть часник, по 8 горошин перцю і по одному лавровому листу. Додайте за смаком перцю чилі, зелень петрушки, часточки болгарського перцю. Заповніть банки до самого горлечка вимитими помідорами. Залийте окропом, накрийте кришками і залиште на 15 хвилин. Злийте воду з банок у велику каструлю, знову доведіть до кипіння і залийте томати в банках.
Через 15 хвилин перелийте воду з банок в каструлю, додайте інгредієнти для маринаду, коли рідина закипить, влийте оцет. Залийте киплячим маринадом банки і відразу ж закупорьте закаточним ключем. Охолодіть банки з маринованими томатами в перевернутому стані під ковдрою.
Смачного!
Приготуйте також на зиму аджику з кабачка, томатів і болгарського перцю. Рецепт смачної заготовки простий і доступний.