Аджика з кабачка та болгарського перцю: найпростіший і вдалий рецепт ароматного соусу на зиму

Автор: Шевченко Лилия

Сезон дозрівання овочів - ідеальний час, щоб зробити запаси на зиму. Організм буде регулярно отримувати корисні вітаміни і мікроелементи, а сімейний бюджет не буде витрачатися на дорогі привізні продукти. Приготуйте смачний та ароматний соус - аджику з кабачків і болгарського перцю.

Аджика з кабачка та болгарського перцю: найпростіший і вдалий рецепт ароматного соусу на зиму - today.ua

Аджика з кабачка і перцю

Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків
  • 1 кг томатів
  • 600 г болгарського перцю
  • 3 середні моркви
  • 3 головки часнику
  • 150 мл соняшникової олії
  • 70 мл оцту 9%
  • 5 ст. л. цукру
  • 3 ч. л. солі
  • 2 ч. л. меленого червоного перцю

Спосіб приготування:

Очищені від насіння кабачки і перці пропустіть через м'ясорубку. Помідори наріжте скибочками, теж перекрутити на м'ясорубці або пюруйте блендером.

Популярні зараз

З'явилася найдоступніша нова Skoda Octavia з дизельним двигуном

В Україні знижено ціни на газ

Мобілізація жінок: хто зобов'язаний стати на військовий облік у ТЦК за новим законом

Telegram-канали масово повідомляють про потужний блакитний спалах у небі над Україною: його бачили в багатьох областях

Змішайте в товстостінній каструлі перемелені томати з кабачками і болгарським перцем, додайте цукор, сіль і перець, залийте соняшниковою олією. Перемішайте, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть кабачкову аджику 40 хвилин при слабкому кипінні, регулярно перемішуючи. Аджика з кабачка та болгарського перцю: найпростіший і вдалий рецепт ароматного соусу на зиму Часник пропустіть через прес або дрібно поріжте ножем, всипте в каструлю з соусом, перемішайте, дайте покипіти хвилин 5. Влийте оцет, ще раз перемішайте і зніміть з вогню.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Розкладіть аджику по чистим і сухим скляним банкам, закупорте і поставте охолоджуватися в перевернутому вигляді.

Приготуйте також смачні і хрусткі мариновані кабачки як гриби за півгодини. Рецепт простий і швидкий.