Сезон дозрівання овочів - ідеальний час, щоб зробити запаси на зиму. Організм буде регулярно отримувати корисні вітаміни і мікроелементи, а сімейний бюджет не буде витрачатися на дорогі привізні продукти. Приготуйте смачний та ароматний соус - аджику з кабачків і болгарського перцю.
Аджика з кабачка і перцю
Інгредієнти:
- 2 кг кабачків
- 1 кг томатів
- 600 г болгарського перцю
- 3 середні моркви
- 3 головки часнику
- 150 мл соняшникової олії
- 70 мл оцту 9%
- 5 ст. л. цукру
- 3 ч. л. солі
- 2 ч. л. меленого червоного перцю
Спосіб приготування:
Очищені від насіння кабачки і перці пропустіть через м'ясорубку. Помідори наріжте скибочками, теж перекрутити на м'ясорубці або пюруйте блендером.
Популярні зараз
З'явилася найдоступніша нова Skoda Octavia з дизельним двигуном
Мобілізація жінок: хто зобов'язаний стати на військовий облік у ТЦК за новим законом
Змішайте в товстостінній каструлі перемелені томати з кабачками і болгарським перцем, додайте цукор, сіль і перець, залийте соняшниковою олією. Перемішайте, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть кабачкову аджику 40 хвилин при слабкому кипінні, регулярно перемішуючи. Часник пропустіть через прес або дрібно поріжте ножем, всипте в каструлю з соусом, перемішайте, дайте покипіти хвилин 5. Влийте оцет, ще раз перемішайте і зніміть з вогню.
Розкладіть аджику по чистим і сухим скляним банкам, закупорте і поставте охолоджуватися в перевернутому вигляді.
Приготуйте також смачні і хрусткі мариновані кабачки як гриби за півгодини. Рецепт простий і швидкий.