Today.ua

Найсмачніші мариновані помідори на зиму без стерилізації: простий рецепт консервації

Овочева консервація, яка була приготовлена влітку і восени, дозволяє заощадити на харчуванні взимку та навесні. Обов'язково запасіть кілька банок маринованих томатів.

Мариновані помідори на зиму

Інгредієнти:

Для маринаду:

Спосіб приготування:

Підготуйте чотири банки (2 л), в кожну покладіть часник, по 8 горошин перцю і по одному лавровому листу. Додайте за смаком перцю чилі, зелень петрушки, часточки болгарського перцю. Заповніть банки до самого горлечка вимитими помідорами. Залийте окропом, накрийте кришками і залиште на 15 хвилин. Злийте воду з банок у велику каструлю, знову доведіть до кипіння і залийте томати в банках.

Через 15 хвилин перелийте воду з банок в каструлю, додайте інгредієнти для маринаду, коли рідина закипить, влийте оцет. Залийте киплячим маринадом банки і відразу ж закупорьте закаточним ключем. Охолодіть банки з маринованими томатами в перевернутому стані під ковдрою.

Смачного!

Приготуйте також на зиму аджику з кабачка, томатів і болгарського перцю. Рецепт смачної заготовки простий і доступний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ