Надзвичайно смачний і ароматний овочевий салат з горіховою заправкою подають у всіх ресторанах Тбілісі та інших міст Грузії. Блюдо користується величезною популярністю, завдяки пряним горіховим ноткам.
Грузинський салат з овочів з горіховою заправкою
Інгредієнти:
- 5 стиглих томатів
- 4 свіжі огірки
- 1 цибулина
- 1 пучок кінзи
- 1 пучок базиліку
- 1 пучок кропу
- 4 зубчики часнику
- 65 г волоських горіхів
- 1 стручок перцю чилі
- 2 ст. л. червоного винного оцту
Спосіб приготування:
У глибоку миску наріжте кружальцями огірки, томати розріжте навпіл і порубайте півкільцями. Якщо помідори дрібні, то їх можна порізати часточками. Всипте в ємність з овочами півкільця ріпчастої цибулі.
У чашу блендера складіть порізані довільно невеликими шматочками перець чилі (без насіння і плодоніжки), зубчики часнику і заздалегідь підсмажені волоські горіхи. Подрібніть до однорідної пасти, додайте оцет і трохи води, ще раз збийте.
Заправка повинна вийти за консистенцією, як сметана. Підготовлені овочі перекладіть в красивий салатник і полийте горіховою заправкою. Відразу ж подавайте до столу.
Смачного!
Приготуйте також смачний холодний борщ, який відмінно доповнить меню в спекотну пору року. Рецепт страви дуже простий.